Reality check

Descopera forta din tine – Anthony Robbins

“Fiecare avem visurile noastre … Tuturor ne place sa credem in adancul sufletului ca suntem daruiti cu un har special, ca prezenta noastra conteaza, ca putem avea o influenta benefica intr-un fel asupra celorlalti si ca suntem in stare sa cladin o lume mai buna. La un moment dat in viata am avut o viziune asupra calitatii existentei noastre, despre cum am dori si am merita sa traim” – Anthony Robbins.
O carte exceptionala in 2 volume, o carte care nu va va schimba viata, insa va va determina sa va schimbati voi viata asa cum doriti, asa cum ati stiut dintotdeauna ca sunteti capabili sa o faceti.
Prin simplitatea exprimarii, insa totodata prin profunzimea ideilor exprimate, se adreseaza tuturor celor care nu se multumesc cu ceea ce le ofera “viata”, cu ceea ce cred altii ca ar merita. Sunt descrise numeroase exemple de oameni obisnuiti, sau chiar mai putin de atat, care au reusit unele lucruri care pentru noi ar parea pur si simplu inimaginabile, indiferent ca e vorba despre cumularea de avere, sau de indeplinirea unui vis, sau de dedicarea unei cauze nobile, sau despre evolutia personala. Acest Anthony Robbins scoate in evidenta cateva din procedeele prin care ne auto-limitam, prin care lasam mediul sa ne influenteze, si cel mai grav din toate, prin care ne lasam pe noi insine sa ne limitam in baza unor experiente anterioare negative proprii sau preluate. Deasemenea, contureaza cateva din trasaturile, actiunile, gandurile, rationamentele, impulsurile si hotararile noastre care influenteaza in mod negativ subconstientul, si care intr-un final ne ofera in schimb raspunsuri in consecinta. De exemplu, daca ma intreb mereu de ce nu am si eu un venit lunar “din sase cifre”, subconstientul imi va cauta “in disperare” raspunsuri si motive care sa-mi sustina intrebarea, insa nu de a o combate. Si in baza experientei enterioare, va gasi nenumarate raspunsuri care sa “indice” de ce nu se intampla asta. Acesta e doar un exemplu de abordare gresita a sanselor noastre de reusita, cele doua volume cuprinzand o adevarata lucrare de exceptie, cursiva, fara insa a leza cumva caracterul sistematic si practic.
Aceste doua volume cuprind o analiza clara a unor aspecte precum sistemul de convingeri, stiinta conditonarii neuro-asociative, sistemul matrice de evaluare, identitatea, codul conduitei, valorile vietii etc, toate intr-o formulare accesibila tuturor, fara a ingreuna excesiv si nejustificat claritatea exprimarii. Prin utilizarea catorva intrebari simple, precum: ce astepti de la viata, ce te impiedica sa obtii ceea ce iti doresti, ce esti dispus sa sacrifici pentru a obtine ceea ce vrei etc, Anthony Robbins pune la dispozitie prin intermediul acestei carti mijloacele necesare de a ne redescoperi resursele latente care din diverse motive ezitam sa la utilizam, de a ne infrange temerile – majoritatea create de noi insine, si de a progresa, obtinand sau devenind tot ceea ce ne-am dorit vreodata sa obtinem sau sa ajungem.
Ma opresc aici, cu speranta ca v-am determinat sa cititi macar cateva pagini din aceasta carte, pentru a va descoperi pe voi insiva si a descoperi potentialul de care dispuneti, si in cel mai rau caz, sa ridicati fruntea cu macar 1 cm mai sus, constienti de ceea ce ati putea realiza.
Si ca sa inchei cu un citat din aceeasi carte, in speranta ca cel care a scris citatul poate stie ceva mai mult decat mine: “Experienta nu este ceea ce I se intampla cuiva; este ceea ce face cineva cu ceea ce I se intampla” – Aldous Huxley.

Advertisements

January 15, 2008 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: