Reality check

Unde a inceput Revolutia din ’89?

<<“Membri Asociaţiei Luptătorilor din Timişoara Arestaţi în Revoluţie protestează faţă de iniţiativa de a declara oraşul Iaşi "iniţiator al Revoluţiei din 1989", pentru că, afirmă ei, Timişoara şi-a câştigat singură acest drept în stradă, informează NewsIn.
“Nu o să fiu de acord, pentru că acolo nu s-a întâmplat nimic. La Iaşi, s-a căutat în 14 decembrie, să se mişte, dar nu au avut curajul necesar. Totul a plecat din Banat, pentru că oamenii şi, în general, timişorenii, în 89 au putut să vadă diferite posturi de televiziune şi Europa Liberă care se asculta. Voiau mai mult timişorenii, doreau acea libertate după care tânjeam cu toţii. Aici a început Revoluţia”, a mai spus Hosu.“>> sursa: www.adevarul.ro

Mi se pare atat de josnic, atat de mult sub nivelul decentei, ca mi-e si frica sa nu jignesc pe careva si apoi sa-mi fac singur mustrari de constiinta ca am jignit niste oameni, care poate pe buna dreptate nu pot mai mult.
Cum se poate ca cineva precum acest domn’ Hosu sa faca niste aprecieri cu carater de axiome, in timp ce nu aduce nici un argument credibil, nici o dovada clara? Ce are a face faptul ca timisorenii se uitau la televizor si ascultau posturi radio? In iasi nu existau posturi de televiziune decat TVR? Nu “se prindeau” posturi de radio? Sa presupunem totusi ca nu aveau moldovenii acces la aceste unice surse de informare cu care erau binecuvantati banatenii. Atunci, numai in ’89 au dat timisorenii televizorul si radioul “la maxim” de s-au crispat toti si au iesit in strada strigand: “Jos comunismul”, “Jos Ceausescu”, “Vrem parizer mai ieftin cum auzit ca e in Viena” etc? Sau cauza generatoare, sau declansatoare este tocmai curajul Iesenilor de a iesi in strada?
Intr-adevar, in Iasi, revolutia a fost inabusita in fasa, Timisoara a continuat cu mai mult curaj, iar Bucurestiul a continuat si a si incheiat aceasta lovitura de stat numita Revolutie.
Si atunci ce sa facem? Sa spunem sa iesenii sunt initiatorii, visatorii, ganditorii, revolutionarii fara Revolutie? Sa spunem ca timisorenii au fost continuatorii, generatorii faptici, curajosii vizibili ai Revolutiei? Bucurestenii ce mai sunt? Finalizatorii, speculantii, incheietorii Revolutiei? Nu vedeti ca picam in penibil?
Care este rostul tuturor acestor atacuri la adresa Iasi-ului? Care este scopul final, caci ma indoiesc ca aceste afirmatii au caracter de voluntariat? Nu cred ca vreau sa aflu totusi raspunsul la aceste intrebari.
Daca acest stimat domn’ Hosu este atat de interesat si marcat totodata de restaurarea istoriei si eliminarea interpretarilor de orice natura, de ce nu ne spune si noua ce s-a intamplat cu adevarat atunci? De ce nu a intentat nici un proces serios celor ce au manipulat masele de oameni? Cum de il intereseza numai titulaturile, diplomele si meritele nemeritate – sau cel putin neclarificate?
Dupa parerea mea, si iesenii, si timisorenii, si bucurestenii nu sunt decat o mana de oameni frustrati, neimpliniti, timorati care incearca sa-si ascunda limitarea in spatele unor titluri auto-acordate de 2 lei. Ce conteaza unde a inceput Revolutia, din moment ce nu a fost Revolutie?
Cine se ocupa totusi de jegul social si financiar in care traim cu totii acum? Cine isi vede de comportamentul propriu incercand sa lase o mostenire educationala echilibrata generatiilor de tineri dezechilibrati care ne populeaza acum tara? Cui ii mai pasa de fapt?
Stiti ce?! Revolutia a inceput in Timisoara, mai exact in statia lu’ 4! Va e mai bine acum? Bravo! Ma simt liber, ma simt capitalist, ma bucur ca “ma pot uita” si eu acum la televizor datorita voua.
Rusine voua, cei care incurajeaza separatismul in cadrul aceleasi tari. Rusine.
Ne mai auzim.
Advertisements

October 16, 2008 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: