Reality check

Criza financiara – sclavagism democratic

“Doi din trei angajaţi din România îşi simt ameninţat locul de muncă, pe fondul crizei financiare, cei mai îngrijoraţi fiind tinerii cu vârste între 18 şi 25 ani şi cei care lucrează în agricultură, imobiliare, telecomunicaţii, finanţe şi administrativ, potrivit unui sondaj realizat de NetJobjs, citat de MEDIAFAX.”Spre deosebire de perioada de început a crizei financiare internaţionale, când angajaţii români nu îi simţeau efectele şi erau convinşi că aceasta nu îi va afecta în mod direct, acum 69,5% îşi simt ameninţat locul de muncă. Temerile cu privire la repercusiunile crizei actuale asupra pierderii locului de muncă scad odată cu vârsta”, se arată într-un comunicat al portalului de recrutare.”Sursa: http://www.banateanul.ro/ultima-ora/doi-din-trei-angajati-isi-simt-amenintat-locul-de-munca-din-cauza-crizei-3633406
Hmmm. 2 angajati din 3 „pasibili” de disponibilizare. E grea dom’le criza asta financiara.
Inteleg de aici ca daca 2 din 3 (adica 66.(6)%) dintre angajatii din sectoarele de activitate mentionate mai sus, isi reduc activitatea cu acelasi procent: In agricultura se cultiva 1/3 din ce se cultiva anul trecut, in imobiliare se construieste si se tranzactioneaza 1/3 fata de anul precedent, in telecomunicatii se vb mai putin cu acelasi procent, in finante si administrativ se completeaza mai putine acte, conform unei activitati reduse cu 66.6%.My ass …
De unde atatea tampenii? Nu spune nimeni ca aceasta manipulare cunoscuta sub denumirea de criza economica nu-si va lasa amprenta si asupra Romaniei, insa cu 66.6%?! Nu prea cred.De exemplu in agricultura, sa inteleg ca se cultiva o treime din pamant, sai o treime de planta? In telecomunicatii vom suna numai de Craciun, iar de Anul Nou nu?! In finante si administratie se vor completa deconturi de TVA numai o data la 3 luni? Hai sa fim seriosi.
Ce dracu?! Niste specimene care se cred mai inteligente decat media admisa genereaza tot felul de aberatii referitor la criza financiara, insa nu au nici cea mai mica idee ce inseamna asta. Partea mai frustranta totusi este ca mare parte din noi ne grabim sa credem ce spun acestia. Intr-adevar exista un risc, si poate unul destul de mare, sa fim afectati la modul serios de criza financiara, si poate chiar sa intram in recesiune, insa nu cum speculeaza unii.
Parerea mea este ca se incearca popularizarea a ceea ce eu numesc sclavagism democratic. Ce inseamna asta? Inseamna ca prin manipulare, teroare si dezinformare, ajungem ca voluntar sa ne oferim serviciile pentru conditii mizere de munca – ca doar na, e criza.
As face un pariu cu cei ce lanseaza astfel de idei. Daca agentii economici nu-si reduc activitatea cu 66.6%, sa vina familia „lu’ desteptii aia” intr-ale crizei, si sa-mi spele sosetele … ca sa nu vorbesc mai urat…
Va spun eu ca nu-si reduce nimeni activitatea cu 66.6% in Romania, si cu 5-10% poate, insa dorinta finala momentan este ca 33.3% din angajati sa faca 90-95% din treaba. Asa e in Romania – reducem activitatea cu 2% si dam afara doua treimi din personal.
Asta e rostul asa-zisei crize economice – sa muncim de ne sar creierii pe pereti, din ce in ce mai mult, pe din ce in ce mai putin, in baza vorbei: „Bucura-te ca ai macar unde sa muncesti”.Din nou … „my ass” ….
Advertisements

December 9, 2008 - Posted by | Uncategorized

3 Comments »

 1. Interesante afirmatzii si calcule insa bazate pe ce? De unde au scos procentajul de 66,6666666666666%? Inteleg ca astia cu”calculele”sunt desteptzi peste medie dar totushi… Stii cum vad eu o astfel de previziune? Dupa parerea mea e ca predictia unui cutremur. Era un nene care tot ishi facea aparitzi pe la noi pe la diferite posturi de televiziune si baga spaima in varstnici cu prevestirile lui despre un seism ce va rade 50%din teritoriul Romaniei.Eeee…Morala e ca dupa ce o trecut ziua “x”si no fost cutremurul mult mediat nenea “y”o intrat el in pamant si nu se mai stie nik de el. Acum dau si eu ca procentaj 66,66666666% ca dupa ce trece “criza”acei analisti ishi vor lua cateva luni de concediu in care nu o sa mai faca afirmatzii publice sau vor ishi vor gasi de munka in agricultura cea afectata de criza daca au cat de cat bun simt.Bun articol…Felicitari

  Comment by ally78it | December 10, 2008 | Reply

 2. Mai, 66.6% l-am calculat ca astia sustin sus si tare ca 2 din 3 angajati … bla bla bla. Deci daca 2 din 3 pleaca, asta inseamna o reducere cu 2 treimi.
  Faina comparatia cu “nenea cu cutremurul”, imi amintesc si eu perioada cu pricina. Partea proasta insa este ca nenea ala nu le oferea angajatorilor motive de a scadea salariile, de a disponibiliza angajatii, de a supra-incarca cantitatea de munca.
  Si fereasca D-zeu sa ajunga astia in agricultura, ca daca tot astfel de previziuni au, nu vreau sa stiu care va fi productia. 🙂
  Ne mai auzim.

  Comment by flpmihai | December 10, 2008 | Reply

 3. Asa e.Nenea ala le afecta numai economiile de-o viatza ale celor mai slabi cu duhul ca fugeau repede sashi cumpere cosciuge si locuri de veci. =))

  Comment by ally78it | December 10, 2008 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: