Reality check

www. – informatie sau cos de gunoi?

Cred cu tarie ca nu sunt singurul care cand incearca sa caute ceva cu ajutorul „Google Search”, ii apar 7 miliarede de rezultate.Adineaori cautam ceva, irelevant ce, insa in momentul in care se afiseaza pe ecran atatea rezultate, normal este sa-ti faci impresia ca de undeva de acolo tot „sare” informatia de care ai nevoie. Da’ de unde?!
Deschid primul site, si vad scris mare „cumparatorii pagubiti de afacerea X vor sa actioneze in instanta…” – pentru clarificare, si au sunt afectat de „afacerea X” si de aia ma mai interesez sa vad cum mai evolueaza.
Deschis al doilea site, si vad mare „cumparatorii pagubiti de afacerea X vor sa actioneze in instanta” etc…. Mai deschid cateva site-uri, si observ cu stupoare ca exact acelasi articol, aceeasi exprimare si aranjare in pagina, se regaseste in toate site-urile. Oate doar caracterele sa difere putin.
Cine sunt acesti profesionisti care „culeg” informatii de peste tot, fara macar sa gandeasca o clipa? Looser-i cu diploma, acestia fac tot felul de legaturi cu alte site-uri, si aduna tot felul de informatii fara nici o legatura intre ele. Daca tot aduna informatii, macar sa accesez site-ul lor, si sa gasesc acolo ce am nevoie. Dar tampeniile astea de site-uri contin de la informatii politice, retete culinare,„are you searching for sex”, anunturi gratuite, horoscop, la bannere de tot felul. Niste mizerii.
Am mai gasit si ceva site-uri foarte „inteligente”, cu o trasatura uimitoare: caut ceva, de exemplu acceasi fraza de mai sus, imi apare site-ul respectiv in lista oferita cu atata amabilitate de Google, iar cand o deschid apare mesajul „afacerea X” (sau orice altceva ce caut) – did not match any result, sau 0 results for „afacerea X” … etc. Atunci ce dracu’ mai iesi in frunte cu site-ul tau de 2 lei, daca nu e bun de nimic?!
Acum sincer, este careva care a „navigat” macar 10 minute pe un site dintr-ala care afiseaza 7000 de informatii in aceeasi pagina?
In fine, vroiam doar sa-mi exprim frustrarea, ca si aici au ajuns tot felul de retardati cu pretentii de IT-sti, care nu fac altceva decat sa murdareasca spatiul acesta virtual, si-asa destul de murdarit cu tot felul de aberatii adresate tuturor categoriilor de instabili emotional.
Now go back to www.
Advertisements

December 18, 2008 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: