Reality check

Decenta vestimentara la femei

haine-sexy-la-birou

In una din zilele precedente mi-a atras atentia subiectul mentionat in titlul articolului, in perspectiva denaturarii oricarei limite de bun simt atat de elocvent in cazul unor doamne sau domnisoare. Faptul care m-a determinat insa sa abordez acest subiect a fost ca am auzit ieri la radio, pe BBC, ca subiectul de discuta si in alte tari, deci presupun ca nu e o trasatura a romancelor.

Cum se defineste totusi decenta vestimentara? Nu cred sa existe vreo definitie unanim acceptata, ceea ce ma face sa-mi intaresc convingerea ca decenta este ceva ce se „simte”, se „constata”. Spre exemplu, din punctul meu de vedere, urmatoarele caracteristici s-ar putea incadra intr-o tinuta indecenta, intolerabila, sau chiar care aduce usor a „dama de companie”:

–          Fusta scurta, mult peste genunchi;

–          Fusta, pantaloni sau bluza transparente;

–          Pantaloni mulati pana la refuz;

–          Bluze decoltate mai mult decat ar fi necesar;

–          Ciorapi de dama cu gaurele, cu gratii si zabrele, sau ciorapi nefinalizati (fara partea de sus) – mai ales daca acestia sunt vizibili;

–          Pantaloni sau fuste cu talia ma joasa decat cea a lenjeriei intime;

–          Bluze fara maneci si fara bretelute;

–          Pantofi cu tocul ce depaste inaltimea scaunul meu de birou;

Tin sa reamintesc ca vorbesc aici doar de un anumit segment si nu de femei in general.

Lista ar putea continua, insa presupun ca am cuprins cateva din ideile caracteristice. Mesajul este insa altul: Doamnelor, sau domnisoarelor, nu sunteti sexy, provocatoare, trendy, casual sau mai stiu eu cum. Sunteti (si imi pare rau pentru limbajul mai putin cizelat) … penale. Sunteti respingatoare atat pentru barbati cat si pentru femeile din jurul vostru. Singurul segment de populatie care ar putea fi atras de felul de a va imbraca sunt in cel mai bun caz cei ce isi proclama zilnic pozitia sociala prin sintagme gen „valoarea mea”, „suparat”, sau „fara numar”.

Credeti-am pe cuvant ca nu vrea nimeni sa va observe „genunchii zaharisiti”, urmele de pe picioare de la aparatul de ras, fundul ala mare in care ati investit atat de mult, formele care de care mai deformate, chilotii si sutienul scamosate de atata expunere, muschii contorsionati de la tocurile imposibile.

Pentru a mai atenua din impactul paragrafului anterior, tin sa amintesc din nou, cu riscul de a repeta ce am spus si anterior, ca acest articol se adreseaza doar doamnelor care stiu ca se incadreaza aici. Si nu am nici o indoiala ca ele stiu asta.

Goliciunea cub orice forma si in orice grad are locul ei – acasa, pe plaja etc. Desi nimeni nu e perfect, defectele nu sunt evidente decat daca insisti sa le scoti in evidenta ca reale calitati. Nimeni nu s-ar uita cu lupa la varicele tale sau la celulita, insa daca depui eforturi sustinute sa isi suprasoliciti varicele prin senzatia de culturism creata de tocurile acelea inumane, sau sa iti strivesti celulita intre un pantalon cu talia joasa si o bluza mult prea stramta si prea scurta pentru varsta ta, atunci apar probleme.

Totusi de ce se desfigureaza unele persoane in halul asta, cand rezultatul este total negativ? Nu am decat o explicatie aici pe care am invatat-o din vorbele cuiva odata: cand ai un gol in viata personala de orice natura, atunci apelezi la modalitatile „usoare” de a compensa. Fie prin bautura, fie prin cheltuieli excesive, fie prin comportament si atitudine neadecvate. Pe scurt, daca esti frustrat si nici nu prea te duce capul. Iti tragi rapid pe tine niste haine cu 7 marimi mai mici, te dai cu ceva ruj, machiaj si alte grasimi, si mergi la baut. Reteta succesului.

As incheia acest articol, inainte de a mi se descoperi latura misogina, insa nu inainte de a-mi exprima mirarea in momentul cand aceste doamne se „simt jignite” de atribuirea unor apelative ce amintesc de cea mai veche meserie din lune. Ceva de genul: si cu [… … …], si cu sufletu’n rai.

Atat pentru azi. Insa tineti minte: pornografia nu are nici o legatura cu decenta.

Advertisements

July 15, 2009 - Posted by | Diverse

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: